CARAVANA E.F.I.C.A.C.E.

 Una dintre cele mai bogate experiențe profesionale și personale pentru întreaga echipă a proiectului Erasmus+ E.F.I.C.A.C.E. a fost reprezentată de CARAVANA E.F.I.C.A.C.E. care, sub titlul Învață și dă mai departe!, a facilitat promovarea proiectului școlii în rândul a 120 cadre didactice din 6 școli din județele Galați și Brăila, în perioada octombrie -noiembrie 2022.

Echipa de proiect a urmărit atât prezentarea activităților proiectului E.F.I.C.A.C.E., aflat în ultimele luni de implementare, cât și a oportunităților programului Erasmus+, școlile vizitate fiind situate în mediul rural, fără a mai fi beneficiat de programe de formare prin programele Erasmus+ (cu excepția școlii din comuna Movila Miresii, aflată la denutul unui astfel de proiect).

Profesorii beneficiari de mobilități au prezentat, rând pe rând, cursurile pe care le-au urmat în cadrul proiectului, subliniind principalele aspecte legate de tematică, mod de desfășurare, metodologii folosite și rezultate concrete ale învățării. Profesorii au evidențiat și modul în care s-au pregătit pentru a avea o participare eficientă la activități, precum și exemple de metode și activități pe care le-au introdus în practica didactică curentă la revenirea din stagiile de formare.

Managerul proiectului a prezentat aspecte relevante din activitățile de integrare și valorizare a rezultatelor învățării în activitatea cu colegii de cancelarie și cu elevii, ca exemple de  bune practici.

In cadrul CARAVANEI E.F.I.C.A.C.E. un modul important a fost dedicat susținerii de către managerul de proiect, în fiecare școală vizitată,  a unui ATELIER DE SCRIERE DE PROIECTE DE MOBILITĂȚI ÎN DOMENIUL EDUCAȚIEI ȘCOLARE, care a evidențiat pașii necesari accesării programului Erasmus+ și sugestii și recomandări privind scrierea unei candidaturi de succes pentru proiecte de mobilității de scurtă durată, la noul termen, 23 februarie 2023. Sesiunea de întrebări  și răspunsuri a clarificat celor prezenți aspecte privind organizarea echipelor, a procedurilor de selecție a beneficiarilor, a regulilor financiare.

La finalul fiecărei intâlniri, am organizat sesiuni practice de utilizare/testare de metode și activități dobândite de profesorii participanți la cursuri, care pot fi preluate ca modele de bune practici.S-au distribuit produse și materiale promoționale ale proiectului.

Apreciem deschiderea echipelor de management din școlile vizitate către noi oportunități de dezvoltare instituțională, căldura cu care ne-au primit și sprijinul acordat în orgnizarea acestor schimburi de practici, valoroase  atât din punct de vedere profesional cât și personal, pentru toți participanții.

LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ "ELENA DOAMNA" COMUNA CUZA VODĂ -JUDEȚUL GALAȚI

caravana 1 final

caravana cuza 1
caravana cuza 2
caravana 4

 

caravana 3
caravana 6

caravana 2

 

LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ "ALEXANDRU MORUZI" COMUNA PECHEA

caravana pechea front final

 caravana pechea 2
 caravana pechea 3 final
 caravana pechea 4
caravana pechea 1

caravana pechea 5

caravana pechea 6

 

 LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ "MOVILA MIRESII" COMUNA MOVILA MIRESII JUDEȚUL BRĂILA

caravana movila numarul 1

caravana movila 4
caravana movila 3
caravana movila 7

 

caravana movila 9
caravana movila 8
caravana movila 6 final

 

 LA ȘCOALA PROFESIONALĂ "EMIL DRĂGAN" COMUNA GRĂDIȘTEA JUDEȚUL BRĂILA 

caravana gradistea 1
caravana gradistea 2
caravana gradistea 4

 

caravana gradistea 6 final
caravana gradistea 5
caravana gradistea 8 final

 

LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ "LASCĂR CATARGIU" COMUNA SCHELA JUDEȚUL GALAȚI

caravana schela 7
caravana schela 2
caravana schela 3

 

caravana schela 4
caravana schela 5
caravana schela 6

 

 LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ "ELENA NEGRI " COMUNA COSTACHE NEGRI JUDEȚUL GALAȚI

caravana costache 1
caravana costache 3 final

 

caravana costache 4

 

caravana costache 5
caravana costache 4
caravana costache 7 final