STEM-SAU DESPRE EDUCAȚIE INOVATOARE ȘI SUCCES
Programul Erasmus a devenit sinonim cu oportunitățile educaționale internaționale și experiențele transformatoare pentru profesorii și elevii din întreaga lume. Participarea la acest program nu înseamnă doar a obține un certificat de studii într-o altă țară, ci reprezintă o călătorie de autodescoperire și dezvoltare personală.
În calitate de beneficiar al unui grant Erasmus + am participat în perioada 23 - 27 octombrie 2023 la cursul european de formare „STEM - Science, Technology, Engineering and Mathematics” din cadrul proiectului de mobilitate ACREDITARE ERASMUS+ 2023-2027 2022-1-RO01-KA120-SCH-000108318 PROIECT IMPACT STARTS WITH AN I - INNOVATION. INCLUSION. INSPIRATION NR. 2023-1-RO01-KA101-SCH-000132616. Cursul a fost furnizat de ITC INTERNATIONAL Training Center și s-a desfășurat în Cehia la Praga. Au fost prezenți cursanți din Finlanda, Spania și România.
Din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 comuna Slobozia Conachi au participat
-prof. Melinte Georgeta Louisa- fizică-chimie
-prof. Ciobotaru Aurelia Gabriela- matematică
-prof. Manole Carmen- geografie-biologie
Cursul a fost caracterizat de un echilibru bun între teorie și practică, concentrându-se în principal pe punerea teoriei în practică. Formatorii au angajat toți participanții la medii de învățare diverse, concentrându-se pe interactivitate.
În ceea ce privește competențele și abilitățile acumulate pe parcursul desfășurării cursului, consider că am dobândit cunoștințe teoretice și practice legate de STEM. Am învățat și știu cum să motivez, să ghidez și să evaluez elevii pentru a reduce performanțele scăzute ale acestora în competențele cheie. De asemenea, am înțeles principiile educației STEM, în contextul învățării prin cooperare. Mi-am îmbunătățit cunoștințele despre cei 4 C’s: Communication, Collaboration, Critical thinking and Creative thinking. Mă simt pregătită și încrezătoare să folosesc metodele învățate la clasă, cu proprii elevi. Prin participarea la această mobilitate consider că mi-am dezvoltat competența a învăța să înveți, competențele digitale, competențele sociale și civice și nu în ultimul rând, competențele lingvistice. Am construit noi contacte cu colegii din celelalte țări participante, mi-am îmbunătățit cunoștințele despre sistemele de educație din alte țări și am conștientizat mai bine mecanismul finanțării europene pentru proiecte din domeniul meu de educație.
Cursul a fost o experiență de învățare foarte plăcută, toate practicile și aspectele fiind abordate profesional de către organizatori și formatori.
Programul cursului a permis cunoașterea culturii și civilizației pragheze prin vizite de studiu culturale și alte călătorii personale.
Tot datorită acestei mobilități mi-am îmbunătățit și abilitățile organizatorice, abilitățile de lucru în echipă, cele emoționale și nu în ultimul rând competențele lingvistice.
Per total a fost o experiență frumoasă, demnă de repetat, în urma căreia am descoperit lucruri și locuri noi, am relaționat cu oameni experimentați și valoroși, toate acestea ajutându-mă să mă dezvolt atât pe plan personal cât și profesional.
DISCLAIMER
„Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale ANPCDEFP. Nici Uniunea Europeană și nici ANPCDEFP nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea”.
prof. Melinte Georgeta Louisa
Şcoala Gimnazială nr. 1 comuna Slobozia Conachi – jud. Galaţi