DESPRE NOI

 


| PAGINA PRINCIPALA | | PROIECT MULTILATERAL COMENIUS | | PROIECTE | | INFORMATII PENTRU ELEVI SI PARINTI| | DOCUMENTE UTILE |
 
PREZENTAREA SCOLII EVENIMENTE IN DESFASURARE
ISTORIC

Asa cum rezulta din documentele aflate in arhiva comunei, primele date despre existenta unei scoli in Slobozia Conachi dateaza dupa anul 1850. La inceput, scoala noastra a functionat in casa unor sateni care inchiriau primariei una sau doua camere. In anul 1895, in timpul domniei regelui Carol I, a fost construit primul local de scoala, in centrul satului, numit “ Scoala din deal”. Acest local a fost construit la initiativa primarului comunei, Alexandru Serban, iar din comitetul de initiativa a facut paret si invatatoarea Safta Petria Popolu. Printre primii invatatori ai scolii a fost eroul Constantin A. Serban, capitan in Regimentul 51 Infanterie, mort pentru tara in lupa de l aRazoare- judetul Putna, in 1917.

Cladirea, asezata cu fata catre rasarit, era o scoala “ tip”, cu doua sali de clasa mari, spatioase, cu ferestre luminoase, un hol, o cancelarie, un cabinet pentru director.

Cresterea populatiei a impus construirea in 1962 a unui local nou de scoala, in apropierea scolii din deal, prin contributia voluntara a cetatenilor din comuna si cu sprijinul efectiv al elevilor si cadrelor didactice din scoala. Noul local este compus din 8 Sali de clasa, un laborator de fizica- chimie, un cabinet pentru director, un secretariat, o camera pentru material didactic, o magazie pentru personalul de ingrijire. In anul 1982-1984 a fost construit cel de-al treilea local, destinat elevilor din clasele IX-X( treapta I de liceu). Acest local este compus din sase sali de clasa, un laborator de biologie, o sala pentru material didactic. Procesul de modernizare a continuat prin fonduri alocate de la bugetul local si de la bugetul de stat, cu inlocuirea tamplariei cu usi si ferestre termopan, amenajarea de cabinete de limba romana, religie, istorie, matematica, geografie, limbi moderne, achizitionarea de calculatoare si conectarea scolii la internet, amenajarea unui laborator de informatica, a unui centru de documentare ecologica si a unui CDI, dotarea laboratoarelor si cabinetelor cu echipamente si aparatura de ultima generatie, schimbarea vechiului mobilier cu unul modern. In prezent, scoala beneficiaza de alimentare cu apa din sursa proprie si dotare cu centrala termica.

In anul 2004, prin programul guvernamental “Sali de sport”, scoala a beneficiat de construirea unei Sali de sport moderne, care ulterior a fost dotata cu echipamente sportive noi.Incepand cu anul 1995, elevii au incetat sa mai invete in doua schimburi, marcandu-se astfel, inceputul unei noi etape in viata scolii. Prin modernizarea si amenajarea de noi spatii scolare( Centru de Documentare Ecologica, Centru de Documentare si Informare), numarul de sali de clasa s-a redus si , cu aprobarea ISJ Galati, doua sau patru clase de elevi au functionat in schimbul de dupa-amiaza.Odata cu construirea celui de-al treilea local de scoala, Gradinita Slobozia Conachi a inceput sa functioneze in fosta “ scoala din deal”( 2 grupe) si in anexele acesteia( 2 grupe), desi conditiile nu erau adecvate. Din nefericire, initiativele de construiere a unui local de gradinita au esuat in mod repetat, pana in anul scolar 2005-2006, cand s-a aprobat demararea unui proiect de investitii pentru construirea unui nou spatiu. Lucrarile, demarate cu dificultate, au fost tergiversate mai multi ani la rand, din lipsa fondurilor. In prezent, insa, 100 de copii cu varste intre 3 si 5 ani se bucura, alaturi de doamnele educatoare, de un local modern, spatios si atractiv, asa cum merita comunitatea slobozeana.

AN SCOLAR 2018-2019

  • PROIECTUL LA TRECUTU-ČšI MARE, MARE VIITOR!
  • SCOALA DIN RECREATIE
  • INVATAREA VIZIBILA/ VISIBLE LEARNING
  • PROIECTE DE SOLIDARITATE SOCIALA/ SERVICE LEARNING
  • INVATAREA BAZATA PE PROIECTE/ PROJECT-BASED LEARNING